5 redenen waarom een penetratie test nodig is

1 – Vind kwetsbaarheden voordat cybercriminelen dat doen

De belangrijkste reden waarom bedrijven penetratietests nodig hebben, is om de huidige status van de bestaande beveiligingsmaatregelen en maatregelen van een organisatie te evalueren. Een pentest is de beste manier om te begrijpen hoe kwetsbaar een bedrijf is en hoe het kan worden uitgebuit. In een pentest anticiperen en imiteren professionals op een gecontroleerde manier de stappen van cybercriminelen voordat ze systeem- / netwerkzwaktes kunnen vinden. Deze pentesters zoeken naar kwetsbaarheden in systemen en (web)applicaties en proberen deze uit te buiten om de risico’s aan te tonen.

2 – Verminder de downtime van het netwerk

Met regelmatige penetratietests is de bedrijfscontinuïteit gemakkelijk beheersbaar. Als een pentest regelmatig wordt uitgevoerd ben je op de hoogte van de huidige risico’s en deze informatie is cruciaal voor een bedrijfscontinuïteitsplan(BCP) . Downtime is duur en in dit geval is voorkomen beter dan genezen.

3 – Trainen van IT personeel

De bevindingen en oplossingen van een pentest zijn van grote waarde voor het IT personeel van een organisatie. Het bevordert het security bewustzijn en helpt bij het kiezen van de juiste beveiligingsmaatregelen.

4 – Voldoen aan regelgeving

Vanuit de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) regelgeving komt de aanbeveling om regelmatig testen op te nemen om de veerkracht van applicaties en kritieke infrastructuur te beoordelen. Maar ook normeringen zoals ISO 27001 en NEN 7510 stellen dat je met pentesten kunt aantonen dat er controle is. Doel is om de kwetsbaarheid van de beveiliging te ontdekken en om de effectiviteit van de beveiligingscontroles te testen. In sommige gevallen riskeren bedrijven boetes wegens niet-naleving. Penetratietests helpen om aan de regelgeving te voldoen.

5 – Beschermen van reputatie en vertrouwen

Elk beveiligingsincident, met name het lekken van klantgegevens, heeft een negatieve invloed op het imago en vertrouwen van een organisatie. Als een bedrijf aantoonbaar gebruik maakt van penetratietests helpt dit een organisatie om haar merkwaarde en klantvertrouwen intact te houden.

Shellback Penetration testing

De bovengenoemde redenen zijn waarom bedrijven penetratietesten nodig hebben. Om meer te weten te komen over de netwerk- en systeemkwetsbaarheden van uw organisatie, huurt u een security professional van Shellback zodat die specifiek naar zwakke punten zoekt en professionals uit uw organisatie coördineert om deze te verhelpen.

Scroll naar boven