Diensten - Phishing Simulatie

Phishing simulatie: bescherm je organisatie tegen phishingaanvallen

In de huidige digitale wereld is phishing één van de grootste bedreigingen voor de veiligheid van je organisatie. Cybercriminelen gebruiken steeds geavanceerdere technieken om medewerkers te misleiden en gevoelige informatie te stelen. Bij Shellback helpen we jouw organisatie om weerbaar te worden tegen deze dreigingen door middel van realistische phishing simulaties. Onze aanpak geeft je de tools en kennis om je medewerkers te trainen en je beveiliging te versterken.

Wat is een phishing simulatie?

Een phishing simulatie is een gesimuleerde aanval die erop gericht is om de bewustwording en paraatheid van je medewerkers te testen. Door het nabootsen van realistische phishingpogingen, kunnen we zien hoe jouw team reageert en waar verbeteringen nodig zijn. Onze experts ontwerpen phishingcampagnes die zijn afgestemd op jouw organisatie, zodat ze zo realistisch mogelijk zijn.

Voordelen van een phishing simulatie

Het uitvoeren van phishing simulaties biedt tal van voordelen die je helpen je organisatie te beschermen tegen phishingaanvallen.

Bewustwording verhogen

Onze simulaties helpen je medewerkers om de tekenen van phishing te herkennen. Door regelmatig te oefenen, wordt het voor je team makkelijker om echte aanvallen te identificeren en te vermijden.

Inzicht in kwetsbaarheden

Door te zien hoe je medewerkers reageren op gesimuleerde aanvallen, krijg je waardevolle inzichten in de zwakke plekken binnen je organisatie. Dit stelt je in staat om gerichte trainingen en maatregelen te implementeren.

Versterkte beveiliging

Met de kennis en ervaring die je team opdoet tijdens de simulaties, kun je je beveiligingsstrategieën verder verfijnen en versterken. Dit zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen toekomstige aanvallen.

Gevoel van rust en zekerheid

Weten dat je team getraind en voorbereid is, geeft een gevoel van rust en zekerheid. Je kunt erop vertrouwen dat je medewerkers adequaat zullen reageren op echte bedreigingen.

Hoe werkt het?

Onze phishing simulaties volgen een gestructureerde aanpak om maximale effectiviteit te garanderen:

  • Nulmeting: we beginnen met een nulmeting om het huidige bewustzijnsniveau van je medewerkers te bepalen. Dit geeft een duidelijk vertrekpunt waartegen we toekomstige verbeteringen kunnen meten.
  • Op maat gemaakte campagnes: we ontwikkelen phishing e-mails en scenario’s die specifiek zijn afgestemd op jouw organisatie en de dreigingen waarmee je te maken hebt. Deze campagnes kunnen ook geavanceerde technieken zoals Multi-Factor Authentication (MFA) simuleren.
  • Uitvoering van de simulaties: de phishing e-mails worden op strategische momenten verstuurd naar je medewerkers om hun reacties te testen.
  • Monitoring en analyse: we monitoren hoe je team reageert en verzamelen data over klikgedrag en de meldingen van verdachte e-mails.
  • Rapportage en evaluatie: je ontvangt een gedetailleerd rapport met de resultaten van de simulatie, inclusief aanbevelingen per afdeling, functie en de gehele organisatie.
  • Advies en training: op basis van de resultaten bieden we gerichte trainingen aan. We hebben een strategische samenwerking met een toonaangevende partij voor bewustwordingstrainingen, waardoor we een compleet programma kunnen aanbieden om de veiligheidsbewustwording van jouw team nog verder te verbteren

Integratie met jouw beveiligingsbeleid

Onze phishing simulaties kunnen naadloos worden geïntegreerd met jouw bestaande beveiligingsbeleid en -procedures. Dit zorgt ervoor dat de lessen die worden geleerd tijdens de simulaties direct kunnen worden toegepast in de dagelijkse praktijk, waardoor je een continue verbetering van je beveiligingsniveau kunt realiseren.

Direct meer weten?

Wil je meer weten over hoe phishing simulaties jouw organisatie kunnen helpen om beter bestand te zijn tegen phishingaanvallen? Neem vandaag nog contact met ons op! Bij Shellback helpen we je om jouw organisatie nog beter te beschermen en je team verder te versterken.

Scroll naar boven