Hoe werkt een honeypot?

Wat is een honeypot en hoe werkt de honeypot

Een honeypot is een, fysiek of virtueel, apparaat dat je in je netwerk plaatst net zoals alle andere apparaten en systemen.  Het doel van de honeypot is om hackers of andere ongewenste op je netwerk te detecteren. Hoe werkt dat dan?.

Als een hacker, op welke manier dan ook, toegang weet te krijgen tot je netwerk dan zal deze proberen om ook andere systemen over nemen. Hackers zijn vaak op zoek naar file shares of databases om gevoelige data te stelen. Of ze zoeken naar servers en accounts die ze kunnen overnemen. Tijdens deze zoektocht is de kans groot dat ze de honeypot tegenkomen. En zodra hackers contact maken met de honeypot krijg je hier direct een notificatie van, zonder dat de hacker dit in de gaten heeft. Heel simpel, maar ook heel effectief.

Alarm!

De hacker heeft de honeypot gevonden, wat nu?. Terwijl jij een bericht ontvangt dat de honeypot is gevonden kun je gelijk een onderzoek starten naar de activiteiten van de hacker. Hoe is deze binnengekomen en waar is de hacker allemaal geweest. Ondertussen is hacker nog steeds bezig met de honeypot omdat deze zich voordoet als een echt systeem. Compleet met login en file shares waardoor de hacker denkt dat hij iets interessants heeft gevonden. Dus de honeypot houdt de hacker lekker bezig, terwijl jij onderzoek doet en de schade kunt beperken omdat je snel op de hoogte was.

Probeer gratis

Ben je benieuwd hoe dit allemaal werkt of wil je gelijk starten met een honeypot in je netwerk. Je kunt deze gratis 1 maand uitproberen. Neem contact op via sales@shellback.nl of kijk verder op onze pagina over de honeypot

Shellback Penetration testing

De bovengenoemde fases is een gestandaardiseerde manier waarop penetratietesten worden uitgevoerd. Om meer te weten te komen over de netwerk- en systeemkwetsbaarheden van uw organisatie, huurt u een security professional van Shellback zodat die specifiek naar zwakke punten zoekt en professionals uit uw organisatie coördineert om deze te verhelpen.

Scroll naar boven