Diensten – Vulnerability scanning

cyber, security, internet-4610993.jpg
Vulnerability scanning: continu inzicht in je beveiliging

In de huidige digitale wereld is het essentieel om je IT-systemen en netwerken constant te controleren op kwetsbaarheden. Een vulnerability scan is een geautomatiseerd proces dat dit mogelijk maakt. Bij Shellback zorgen we ervoor dat jouw organisatie altijd inzicht heeft in de beveiligingsstatus, zodat je snel en effectief kunt reageren op dreigingen. Onze experts gebruiken geavanceerde tools om je systemen grondig te scannen en eventuele zwakke plekken op te sporen.

Waarom kiezen voor vulnerability scanning?

Het is cruciaal om voortdurend op de hoogte te zijn van de beveiligingsstatus van je IT-landschap. Vulnerability scanning helpt je om:

  • Inzicht te krijgen: identificeer welke kwetsbaarheden er in je systemen zijn.
  • Prioriteiten te stellen: focus op kritieke kwetsbaarheden die onmiddellijk aandacht vereisen.
  • Controle te houden: blijf continu op de hoogte van de beveiligingsstatus van je systemen.
  • Snel te reageren: onderneem direct actie bij kritieke kwetsbaarheden.

Continu inzicht te hebben: zorg voor doorlopende monitoring van je IT-omgeving.

Agents op elk systeem

Onze vulnerability scanning maakt gebruik van agents die op elk systeem worden geïnstalleerd, waaronder endpoints en servers. Dit zorgt voor een gedetailleerd en accuraat overzicht van de beveiligingsstatus van je gehele IT-omgeving.

Nauwe samenwerking IT-afdeling

Bij Shellback bieden we een uitgebreide aanpak voor vulnerability scanning, waarbij we nauw samenwerken met jouw IT-afdeling om de meest effectieve beveiligingsstrategie te ontwikkelen. In nauwe samenwerking met jouw IT-afdeling zorgen we ervoor dat de vulnerability scans naadloos integreren in je bestaande processen. Zo krijg je een helder beeld van je beveiligingsuitdagingen en kun je gericht actie ondernemen.

Onze aanpak

Onze aanpak is flexibel en stemmen we af op jouw organisatie en ICT-infrastructuur. We doorlopen in onze aanpak de volgende stappen:

  • Nulmeting: we starten vaak met een nulmeting via een pentest om inzicht te krijgen in je huidige beveiligingsniveau. Blijkt hieruit dat er onvoldoende grip is op de beveiliging, dan helpt onze vulnerability scan om de kwetsbaarheden in het IT-landschap in kaart te brengen.
  • IT-landschap in kaart brengen: we inventariseren hoeveel en wat voor type assets er in je netwerk zijn. Op basis hiervan stellen we een implementatieplan op.
  • Implementatieplan: We bepalen in overleg welke systemen wel en niet gescand moeten worden. Dit plan omvat ook het inrichten van scansystemen en software.
  • Implementatiefase: we helpen bij het instellen van de scanningsfrequentie en zorgen dat alles operationeel is.
  • Rapportage en analyse: we zorgen voor wekelijkse of maandelijkse adviezen en rapportages, afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Direct meer weten?

Wil je meer weten over onze vulnerability scanning diensten of een offerte aanvragen? Neem vandaag nog contact met ons op!

Scroll naar boven