Honeypot

Wij detecteren hackers in uw netwerk!

Shellback Netpuppet Honeypot

Hackers en virussen kunnen een firewall, virusscanner en andere beveiligingsmaatregelen omzeilen. Met het NetPuppet-platform van Shellback, kunt u infiltrerende hackers detecteren en afleiden binnen uw netwerk. Dit minimaliseert schade en stelt u in staat waardevolle informatie over de aanvaller te verzamelen. Deze gegevens kunnen worden ingezet om uw beveiligingsmaatregelen te versterken en belangrijke inzichten te verkrijgen.

Vangen en afleiden

NetPuppet, presenteert zich als een aantrekkelijk doelwit voor hackers, terwijl het lijkt op een normaal systeem in uw netwerk. Wanneer een hacker zich toegang verschaft tot uw netwerk en op zoek gaat naar andere doelen, komt hij hoogstwaarschijnlijk de NetPuppet tegen. De NetPuppet bootst het gedrag van een legitiem systeem na, waardoor de hacker niets beseft zodra hij is gedetecteerd. Deze slimme afleiding houdt de hacker bezig en beschermt uw echte servers en data.

Slimme beveiliging

Emulatie van Kwetsbaarheden
De NetPuppet kan kwetsbaarheden emuleren om aanvallers aan te trekken die op zoek zijn naar systemen met bekende beveiligingslekken. Het kan zich voordoen als een ongepatcht systeem om aanvallers bezig te houden.


Alarmering en waarschuwingen
Wanneer verdachte activiteiten worden gedetecteerd, zal de NetPuppet automatisch waarschuwingen genereren en verzenden naar beheerders. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om snel te reageren op potentiële bedreigingen voordat ze schade kunnen aanrichten. Shellback kan opties ontwikkelen/toevoegen om directe communicatie naar gewenste communicatie kanelen mogelijk te maken.


Afleiding van waardevolle systemen
Door aanvallers weg te lokken van echte systemen en te laten proberen een NetPuppet te compromitteren, kunnen organisaties de veiligheid van hun productieomgevingen versterken. Hierdoor worden kostbare gegevens en systemen beschermd.


Analyse en rapportage
De verzamelde gegevens kunnen worden geanalyseerd om inzicht te krijgen in de gebruikte aanvalsmethoden, de bronnen van de aanvallen en andere relevante informatie. Rapporten kunnen worden gegenereerd om beveiligingsprofessionals te helpen bij het nemen van maatregelen ter verbetering van de beveiliging.


Conformiteit en Regelgeving
Voor organisaties die aan specifieke beveiligingsregelgeving en normen moeten voldoen, kan het implementeren van NetPuppet helpen om aan deze vereisten te voldoen en te demonstreren dat er proactieve maatregelen zijn genomen om beveiligingsrisico's te verminderen.

Hacker alarm in je IT netwerk

Een honeypot werkt volgens hetzelfde principe als een alarm op je pand. Zodra deze afgaat weet je dat er ongewenste personen proberen binnen te treden.

Wil je de honeypot gratis proberen?

Klik op onderstaande button en ontvang een gratis honeypot voor een maand!

Scroll naar boven